ArcelorMittal

In 2018 ben ik aangesteld als SQL Performance & Entity Framework Specialist om de link tussen het DBA Team dat zich in Duinkerken situeert en een 20-tal developer teams te maken, waarvan de meeste zich in Gent bevinden. Het opzetten van een monitoring systeem en bijstaan van de developers om hun queries zo vlot mogelijk te maken zijn de hoofdopdrachten; hier komt zowel de SQL kennis als de .NET kennis enorm goed van pas!

In 2021 ben ik DBA Lead geworden binnen dit Europese project, dat volledig draait op de Microsoft stack. Ondertussen ben ik ook integraal deel van het Platform team geworden waarbij ik ook wordt ingezet op alle andere platform gerelateerde dingen: opzetten van VM's, debuggen en optimaliseren van IIS, MSDTC setup en Windows Failover Clusters.

In 2022 zijn we begonnen aan een Cloud migration project, waarbij de software en onze 800+ ondersteunende servers worden gemigreerd naar Azure. Tijdens deze migratie wordt een groot deel van de code containerized om zo weinig mogelijk VM's te moeten "lift&shiften".

Onze 80+ database servers zijn grotendeels omgevormd naar een hybride oplossing van Azure SQL Databases, Azure SQL Managed Instances en SQL Server op Azure VM's met AlwaysOn. M'n rol is nog breder geworden en ik wordt ingezet in alles wat met Azure te maken heeft, van development van Terraform scripts (Infrastructure as Code), Ansible scripts (Configuration as Code), Loadbalancers, Failover Clusters, K8 clusters, Datalakes, ...

 
Copyright © DYRA IT CONSULT, 2008-2024 All Rights Reserved